Povežite se s nama:
 
Poruka

EU Law and Economy Summer School (ELESS)

Nositelj ovog programa je Pravni fakultet u Rijeci, a program se izvodi u suradnji s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki. Riječ o prvom programu cjeloživotnog obrazovanja koji se izvodi u suradnji dvije sastavnice Sveučilišta te uključuje interdisciplinarni pristup proučavanju Europske unije u području prava i ekonomije.

Program se izvodi u obliku ljetne škole u dva predmeta odnosno integrirana modula: Pravni aspekti Europske unije i Ekonomski-društveni aspekti Europske unije. U okviru svakog modula održavaju se predavanja i interaktivne radionice različitih tema. Ovom ljetnom školom nastoji se odgovoriti na uočenu potrebu za izučavanjem prava i ekonomije Europske unije kroz posebni program cjeloživotnog učenja.

Program je osmišljen s ciljem povezivanja ovih dviju disciplina i usmjeren na pitanja praktične primjene koja pospješuju realizaciju svih pogodnosti koje proizlaze iz punopravnog članstva u EU, kako iz perspektive države, tako iz perspektive pojedinca. Program objedinjuje različite teme procesa europskih integracija te ih obrađuje iz različitih aspekata, čime se polaznicima pružaju praktična i primjenjiva znanja i vještine potrebne u svakodnevnom životu i poslovanju na unutarnjem tržištu Europske unije. Program se izvodi na engleskom jeziku te omogućuje upis polaznika iz drugih država članica Europske unije te regije, čime se jača i regionalna suradnja i prepoznatljivost Sveučilišta u Rijeci. Po završetku programa, polaznici stječu znanja (činjenična i teorijska) i vještine (spoznajne) koje im omogućuju da razumiju, analiziraju, prezentiraju i primjenjuju napredne pojmove prava i ekonomije Europske unije u poslovnom okruženju i svakodnevnom životu. Program je započeo 2018. godine te je do sada u ovom programu 50-ak studenata iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Italije.

kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Program 2018


Program 2019

Svečanom podjelom svjedodžbi o sudjelovanju 15. srpnja 2022. godine završeno je ovogodišnje izdanje ELESS 2022 ljetne škole. Iza nas je radni tjedan izvrsnih predavanja i radionica, novih prijateljstava, ideja, suradnji i razmjene iskustava u predivnoj Iki i Opatiji. Zahvaljujemo svim predavačima i kolegama što su pridonijeli stvaranju ovog prvog post-pandemijskog izdanja ELESS ljetne škole, kao i svim studentima – polaznicima ljetne škole na njihovom velikom interesu i entuzijazmu te uključivanju u diskusije. Pravni fakultet u Rijeci zahvaljujuje suorganizatorima i partnerima, Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki te Zakladi Hanns-Seidel, bez čije potpore ova ljetna škola ne bi bila moguća.

Radujemo se sljedećoj godini i novom izdanju ELESS 2023!

 



Program 2022

Foto galerija




end faq

 
.