Povežite se s nama:
 
Poruka

Naslovnica

Providentia Studiorum Iuris

Unaprjeđenje kvalitete studiranja na pravnim fakultetima u Hrvatskoj

Nositelj projekta: Sveučilište u Rijeci, Pravni fakultet

Partneri projekta: Sveučilište u Zagrebu, Pravni fakultet
                               Sveučilište u Splitu, Pravni fakultet
                               Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, Pravni fakultet

Period provedbe: ožujak 2019. – ožujak 2022.

Ukupna vrijednost: 3.543.935,40 kn

Izvor financiranja: Europski socijalni fond


Opis projekta:        
Svrha projekta Providentia Studiorum Iuris je pridonijeti unaprjeđenju kvalitete studiranja na pravnim fakultetima u Hrvatskoj izradom standarda kvalifikacije i šest standarda zanimanja te unaprjeđenjem studijskih programa Specijalističkog diplomskog stručnog studija javne uprave, Integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Prava i Preddiplomskog stručnog studija – Upravnog studija na Pravnom fakultetu u Rijeci, uvođenjem suvremenih programskih rješenja te unaprjeđenjem sustava osiguravanja kvalitete i nastavničkih kompetencija za poučavanje usmjereno na studenta. S tim ciljem, projekt će obuhvatiti niz aktivnosti koje će doprinijeti povećanju uključenosti i međusobne suradnje svih dionika, uključujući i istraživanje tržišta rada kako bi se navedeni studijski programi prilagodili potrebama tržišta i kako bi se studentima omogućilo stjecanje prijeko potrebnih znanja, vještina i kompetencija u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom.

Ciljevi projekta:
Glavni cilj projekta je izrada standarda kvalifikacija za specijalistički diplomski stručni studij javne uprave u skladu sa Zakonom o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru kao i unaprjeđenje studijskih programa Specijalističkog diplomskog stručnog studija javne uprave, Integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Prava i Preddiplomskog stručnog studija – Upravnog studija na Pravnom fakultetu u Rijeci. Osim toga, u okviru ovog projekta izradit će se ukupno šest standarda zanimanja u području prava te će se unaprijediti sustav osiguravanja kvalitete i nastavna djelatnost na sva četiri pravna fakulteta.

Očekivani rezultati:    
• Izrađen standard kvalifikacije za specijalistički diplomski stručni studij javne uprave;
• Izrađeno 6 standarda zanimanja u području prava;
• Unaprijeđena tri studijska programa Specijalistički diplomski stručni studij javne uprave, Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Prava i Preddiplomski stručni studij – Upravni studij na Pravnom fakultetu u Rijeci;
• Unaprijeđene kompetencije nastavnika na partnerskim visokim učilištima;
• Unaprijeđen sustav osiguravanja kvalitete.

Kontakt osoba: dr. sc. Ines Matić, univ. spec. crim. (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)



 

Više informacija o EU fondovima možete pronaći na http://www.strukturnifondovi.hr

Više o Europskim socijalnim fondovima možete pronaći na http://www.esf.hr

 
.