Povežite se s nama:
 
Poruka

Naslovnica

Održan skup o suvremenim izazovima u nogometu, 13. 4. 2023.

U četvrtak 13. travnja 2023. na Pravnom fakultetu u Rijeci održan je skup o suvremenim izazovima u nogometu, s posebnim naglaskom na pravnim i organizacijskim pitanjima suvremenog nogometa.
Skup je održan u organizaciji Jean Monnet katedre EU Sportskog prava, politika u sportu i diplomacije te Centra za sportsko pravo, politike u sportu i sportsku diplomaciju Pravnog fakulteta uz podršku partnera, udruženja Sport&EU te Football Legal, jednog od najuglednijih sportskih pravnih portala. Program je započeo uvodnim pozdravnim govorima voditelja Centra i Jean Monnet katedre, izv. prof. dr. sc. Vanje Smokvine te prorektorice Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Marte Žuvić. Potom je uslijedio okrugli stol na kojem su sudjelovali prof. dr. Richard Parrish s Edge Hill University, UK i vanjski član Centra Pravnog fakulteta u Rijeci; prof. dr. Simona Kustec sa Sveučilišta Primorska i bivša ministrica sporta Republike Slovenije; Zvonimir Boban, direktor za nogomet UEFA-e te izv. prof. dr. Vanja Smokvina, a okrugli je stol moderirao Julien Zylberstein, direktor UEFA-e za europska pitanja i dobro upravljanje te također vanjski član Centra Pravnog fakulteta u Rijeci. Na okruglom su stolu raspravljene teme Europskog modela sporta, sudskih postupaka pred Europskim sudom u Luksemburgu, važnosti pravnog okvira u sportu i dr.


Nakon rasprave na okruglom stolu, Zvonimir Boban je u završnom dijelu skupa odgovarao na pitanja prisutnih studenata, sportskih djelatnika i javnosti ponajviše o svojoj ulozi u UEFA-e, a prije toga u FIFA-i, svojoj karijeri i važnosti Europskog modela sporta iz perspektive sportaša i sportskog djelatnika.

Snimku cijelog skupa možete pronaći niže na linku na službeni kanal Fakulteta.


Program

Link za video snimku skupa: Službeni YouTube kanal PRAVRI

Galerija









 
 

 
.