Povežite se s nama:
 
Poruka

Naslovnica

Održana svečanost povodom 5 godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji

Na Pravnom fakultetu u Rijeci je 28. lipnja 2018. godine održana svečanost kojom je proslavljeno 5 godina članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji, a koja se ujedno poklapa i s 45. obljetnicom studija prava u Rijeci i Sveučilišta u Rijeci.
Uvodnom riječju skupu su se obratili dekanica Pravnog fakulteta u Rijeci prof. dr. sc. Vesna Crnić-Grotić, rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaražija, predsjednik Ustavnog suda Republike Hrvatske dr. sc. Miroslav Šeparović te državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa dr. sc. Kristian Turkalj, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske. Potom je uslijedio okrugli stol na kojemu su o svojim iskustvima govorili državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa dr. sc. Kristian Turkalj, predsjednik Građanskog odjela Vrhovnog suda Republike Hrvatske Damir Kontrec, predsjednik Visokog upravnog suda Republike Hrvatske Ante Galić, sutkinja Županijskog suda u Rijeci Filka Pejković, javni bilježnik Stevan Pejnović i član Upravnog odbora Hrvatske odvjetničke komore Zoran Vukić.
Okrugli stol moderirao je prodekan za poslovne odnose Pravnog fakulteta u Rijeci prof. dr. sc. Dario Đerđa, a završnu riječ dala je prodekanica za znanost izv. prof. dr. sc. Ivana Kunda. Predstavnici Ministarstva pravosuđa, odvjetništva, sudova, javnog bilježništva i akademske zajednice raspravljali su o utjecaju europskog pravnog poretka na hrvatski pravni poredak, koracima poduzetima s ciljem usklađivanja hrvatskoga prava s pravom EU-a do sada, ali i brojnim izazovima koji europski acquis i dalje postavlja pred hrvatsko pravosuđe. Nakon formalnog dijela događanja, sudionici okruglog stola zajedno s gostima, koji godinama surađuju i doprinose razvoju Fakulteta, nastavili su druženje uz domjenak.



 
.