Povežite se s nama:
 
Poruka

Naslovnica

Na Fakultetu održan središnji događaj obilježavanja 45. godina pravnog studija u Rijeci


U srijedu 3. listopada 2018. na Pravnom fakultetu u Rijeci održana je svečana sjednica Fakultetskog vijeća povodom 45. godina studija prava u Rijeci. O tom povijesnom trenutku govorio je prof. dr. sc. Željko Bartulović, dok je dekanica prof. dr. sc. Vesna Crnić-Grotić naglasak stavila na sadašnje uvjete studiranja i planove za unaprijeđenije brojnih djelatnosti Fakulteta u budućnosti. Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija istaknula je važnost i aktivnu ulogu Pravnog fakulteta u okviru Sveučilišta. Predstavnik studenata Alex Sundać je naglasio studentske aktivnosti kroz razne organizacije među kojima je predvodnik ELSA Rijeka. Skupu su se također obratili i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina te gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel koji su podcrtali važnost pravnog obrazovanja u Rijeci, ne samo za razvoj grada i županije, već i stoga što su brojni kadrovi u objema jedinicama potekli upravo s Pravnog fakulteta u Rijeci.

Slijedilo je potom potpisivanje ugovora o suradnji Pravnog fakulteta u Rijeci i četiriju partnera: Ustavni sud Republike Hrvatske, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, Grad Rijeka i Grad Opatija. Potpisivanju su, pored dekanice prof. dr. sc. Vesne Crnić-Grotić, nazočili dr. sc. Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda Republike Hrvatske. glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić te gradonačelnici mr. sc. Vojko Obresnel i Ivo Dujmić.

Na kraju svečane sjednice dodijeljene su zahvalnice institucijama i djelatnicima Pravnog fakulteta u Rijeci koji su svojim dugogodišnjim i intenzivnim radom i suradnjom posebno zadužili Fakultet.

Ovaj događaj bio je medijski popraćen pa donosimo poveznice na neke od vijesti: UNIRI, Radio RijekaNovi list, Rijeka.hr, PGZ, Fiuman.hr, Torpedo media.

 
.