Povežite se s nama:
 
Poruka

Naslovnica

Svečano otvorenje MCC-a 22. siječnja 2020.

U srijedu, 22. siječnja 2020. g. s početkom u 18 sati svečano je otvoren Moot Court Croatia, jedino studentsko natjecanje u obliku simuliranog suđenja u Hrvatskoj.
Za samo otvaranje bili su zaslužni potpredsjednik udruge eSTUDENT, David Terlević te voditeljica i suvoditelj organizacijskog tima, Tihana Kralj i Juraj Karlo Leder. Ispred okupljenih profesora, partnera i studenata, predstavili su Udrugu koja je zaslužna za pokretanje natjecanja, rekli ponešto o samom natjecanju te naposljetku zaželjeli toplu dobrodošlicu svima okupljenima.
Zatim su na red došle dekanica Pravnog fakulteta u Rijeci, Vesna Crnić-Grotić i prodekanica za međunarodnu suradnju, Sandra Winkler te iznijele važnost održavanja MCC-a u Rijeci koja je ove godine proglašena i gradom kulture.


Natjecanje se sastoji od dva dijela. Najprije se sastavljaju pisani podnesci, a zatim se odvijaju usmena ročišta koja se baziraju na hipotetskom slučaju koje je ove godine osmislila Katedra za građansko pravo. Predstojnik katedre, Zvonimir Slakoper, predstavio je slučaj te na duhoviti način potaknuo studente da se okušaju u rješavanju ovog slučaja.
Nakon predstavljanja slučaja na red su došli partneri. Najprije je Dalibor Čajkovski iz Hrvatske udruge za mirenje dao vlastito mišljenje o predstavljenom slučaju te ohrabrio studente na prijavu. Mašenka Maletić i Ivana Zlački iz IUS info zahvalile su eSTUDENTu na organizaciji ovako velikog i vrijednog događaja. Nadalje, Martina Prpić i Filip Dmitrašinović predstavili su Odvjetničko društvo Kovačević, Prpić, Simeunović te pričali o vlastitom iskustvu na MCC-u. Svečano otvorenje zatvorila je Ivana Manovelo iz Maćešić i & partneri koja je još jednom objasnila važnost MCC natjecanja te pozvala sve studente treće i viših godina da se prijave i iskoriste ovu odličnu priliku za stjecanje hvalevrijednog iskustva.


 

 

 
.