Povežite se s nama:
 
Poruka

Naslovnica

Okončan prvi dio UNIRI Class projekta Fakulteta

U posljednjem tjednu nastave zimskog semestra okončano je prvo izdanje prvog dijela UNIRI Class projekta Virtualni sudski/arbitražni postupak, govorništvo s retorikom te prevođenje i studenti UNIRI-a i YUFE-a, koji se sastoji od izvedbe dva izborna kolegija IX. semestra Integriranog studija Prava sa 6 ECTS boda: Retorika i govorništvo u pravu te Klinika za arbitražu i virtualno suđenje.


Prvo je u utorak 24. siječnja 2023. održano virtualno simulirano suđenje (Moot Court) hibridnim načinom pred panelom arbitara Međunarodnog arbitražnog suda za sport (CAS sa sjedištem u Lausanni – Švicarska). U simuliranom suđenju koje je održano na engleskom jeziku sudjelovali su, osim studenata našeg Fakulteta i dolazni Erasmus + te YUFE inozemni studenti iz UK-a, Španjolske i Poljske. Virtualna rasprava je održana u Plavoj dvorani Fakulteta koja je suvremenom opremom iz UNIRI Class projekta opremljena za potrebe virtualne sudnice. Studenti su svoje argumente predstavljali i branili pred uglednim CAS arbitrima, tajnici Centra za prava u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora dr. sc. Petri Pocrnić Perica, dr. sc. Leanne O'Learry  s Edge Hill University iz UK-a i voditeljem projekta izv. prof. dr. sc. Vanjom Smokvinom.

Sljedećeg dana, u srijedu 25. siječnja 2023. održano je posljednje predavanje na kolegiju Retorika i govorništvo u pravu, voditelja doc. dr. sc. Matije Miloša s vanjskom suradnicom na kolegiju, doc. art. Valentinom Lončarić (APURI) koja je zajedno s vanjskom suradnicom doc. dr. Majom Opašić (UFRI) i nositeljem kolegija doc. dr. sc. Matijom Milošem studente pripremala i s njima razvijala govorničke i retoričke vještine.

Ovaj mini-modul (tzv. mikrokvalifikacije) završit će izvedbom kolegija Prevođenje sudskog postupka (6 ECTS) boda  koji se izvodi na Filozofskom fakultetu pod vodstvom izv. prof. dr. Anite Memišević.

 
.