Povežite se s nama:
 
Poruka

Naslovnica

Održana međunarodna konferencija

„Sport Diplomacy – Examples of Good Practice“
Zagreb, 12. lipnja 2019.


Dana 12. lipnja 2019. godine u Zagrebu je u organizaciji Pravnog fakulteta u Rijeci te Središnjeg državnog ureda za šport RH i uz potporu Hrvatskog nogometnog saveza održana međunarodna konferencija o primjerima dobre prakse u sportskoj diplomaciji. Konferencija je održana u okviru Erasmus + projekta Promoting a Strategic Approach to EU Sport Diplomacy na kojemu je Pravni fakultet u Rijeci jedan od partnera.

 


Uvodničar s temom „Sport Diplomacy“ je bio prof. dr. Stuart Murray (Bond University, Australia) dok su nakon njegova izlaganja uslijedila izlaganja prof. dr. Thierry Zintz  (Université Catholique de Louvain, Belgija) s temom “EU High Level Group on Sport Diplomacy”, gđe. Silvije Mitevske (TAKT, Sjeverna Makedonija) s temom “US Model of Sport Diplomacy” te dr. Martina Jeričević (Središnji državni ured za šport RH) s temom “Nacionalni program športa i sportska diplomacija”. Uslijedila je potom prezentacija projekta „Sportske igre mladih“ od strane g. Zdravka Marića

U raspravi o razvoju novih modela športske diplomacije sudjelovali su eminentni diplomati, veleposlanica Australije u Republici Hrvatskoj Nj.E. Elizabeth Petrovic, zamjenik veleposlanice Japana u Republici Hrvatskoj Kazumasa Miyazaki, predstavnica veleposlanstva SAD-a Nikolina Paić, te glasnogovornica i načelnica Samostalnog sektora za javnu i kulturnu diplomaciju, informiranje i odnose s javnošću Ministarstva vanjskih i europskih poslova Katja Šare. Na panel raspravi o modelu športske diplomacije u primjeru nogometa govorili su bivši nogometaš i predsjednik Hrvatske udruge “Nogometni sindikat “ Dario Šimić, Ivančica Sudac iz Hrvatskog nogometnog saveza te Marko Babić iz Hrvatske gospodarske komore.

Program
Detaljnije o projektu







Slike: PRAVRI i SDUŠ

 
.