Povežite se s nama:
 
Poruka

Studentsko športsko društvo "Pravnik"

Studentsko športsko društvo „Pravnik“ je neprofitna organizacija osnovana 20. studenog 2003. Jedno je od najstarijih studentskih sportskih društava pri Sveučilištu u Rijeci. Članovi „Pravnika“ neki su od utemeljitelja Riječkog športskog sveučilišnog saveza i od tada su njegovi aktivni članovi. Članovi „Pravnika“ su studenti Pravnog fakulteta koji sudjeluju u sportskim događanjima i drugim aktivnostima pri našem sveučilištu.

„Pravnik“, uz studentska sportska društva Medicinskog fakulteta i Tehničkog fakulteta, osnovao je krajem 2004. godine Riječki športski sveučilišni savez (RŠSS) s ciljem podizanja kvalitete sportskih aktivnosti na fakultetima, uključenja što većeg broja studenata u sportske aktivnosti i predstavljanja Sveučilišta na lokalnim, nacionalnim i međunarodnim sveučilišnim sportskim događanjima.

Riječki športski sveučilišni savez sudjeluje u raznim međunarodnim studentskim sportskim natjecanjima, te u sveučilišnim sportskim natjecanjima (studentskoj ligi) kao najvažnijem segmentu studentskih sportskih aktivnosti u Rijeci. Od 2007. RŠSS uspješno organizira europska prvenstva (odbojka - 2007., rukomet - 2011., bridž - 2009., 2013., 2014.) uz pomoć članova društva „Pravnik“. U suradnji s našim kolegama u Zagrebu organizirali smo treće Europske sveučilišne igre koje su se održale u Zagrebu i Rijeci od 10. srpnja – 25. srpnja 2016. godine.

 


Sportovi u kojima su se studenti okušali su: futsal, košarka, nogomet, tenis, badminton, stolni tenis, odbojka, rukomet, odbojka na pijesku, veslanje, ragbi 7, bridž, šah, golf, džudo, košarka 3x3, karate, sportsko penjanje, taekwondo, plivanje, vaterpolo, te za osobe s invaliditetom: stolni tenis i plivanje.

Od samog početka djelovanja SŠD „Pravnik“, naši članovi osvajaju medalje i postižu uspjehe u različitim sportovima i disciplinama, te su  dio sveučilišnih timova koji se natječu na europskim prvenstvima.

U akademskoj godini 2022./2023. SŠD „Pravnik“ provodi projekt u sklopu Natječaja Studentskog centra Rijeka pod nazivom „Aktivni pravnik“ koji ima za cilj omogućavanja kontinuiranim sportskim aktivnostima studenata Pravnog fakulteta. U sklopu istog je nabavljena sportska oprema i omogućeni termini za bavljenje sportom te promotivni materijali.

UČLANI SE U SŠD PRAVNIK – JAVI NAM SE PREKO MAILA ILI DRUŠTVENIH MREŽA!

 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 

Tijela SŠD Pravnik (2023. – 2025.)
Stefan Mandić – predsjednik (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)
Marin Đurđević – potpredsjednik (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)
Kristian Tončić, Ivan Ivanković, Nikola Dlaka – članovi Izvršnog odbora

 

 

 

 

 
.