O Zborniku

Zbornik Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci izlazi u kontinuitetu od 1980. godine. Od 1995. do 2015. godine tiskao se dvaput godišnje. Od 2016. godine tiska se triput godišnje u nakladi od 300 primjeraka. Od volumena 26, br. 2 (2005.) Zbornik izlazi u elektroničkom izdanju. Odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Zbornik je priznat kao časopis po vrsnoći izjednačen s međunarodno priznatim publikacijama.

Referiranost Zbornika u: HeinOnline Law Journal Library, Index to Foreign Legal Periodicals(HeinOnline), Sociological Abstracts – CSA (Proquest), Worldwide Political Science Abstracts – CSA (Proquest), Linguistics and Language Behavior Abstracts – CSA (Proquest), Political Science complete  - EBSCO, Directory of Open Access Journals (DOAJ) i Hrčak – portal znanstvenih časopisa Republike Hrvatske.

Zbornik je poznat izvan Hrvatske i u njemu objavljuju eminentni stručnjaci iz drugih država. U Zborniku se objavljuju radovi iz područja prava, sociologije, povijesti, ekonomije te politike.

Objavljuje se uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
 
Zbornik autorima ne naplaćuje objavu radova. To je časopis otvorenog pristupa te je licenciran u skladu s CC BY-NC licencom
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/.

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.