Katedra za ustavno pravo

Katedra za ustavno pravo ustrojbena je jedinica Fakulteta. Njezini članovi održavaju nastavu poglavito studenticama i studentima prve godine dvaju studijskih programa: Integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Pravo i Preddiplomskog stručnog studija Upravnog studija. Osim toga, nastavnici Katedre nastavu održavaju na Specijalističkom diplomskom stručnom studiju javne uprave, a kolegije održavaju i na Poslijediplomskom doktorskom studiju iz područja društvenih znanosti, polje pravo.

U svojem znanstvenom radu, članovi Katedre djeluju u relevantnim međunarodnim organizacijama, posebno Međunarodnom društvu za javno pravo, i time nastoje povezati Fakultet s relevantnim razvojima u ustavnom pravu i preko granica Republike Hrvatske. Nadalje, članovi Katedre posvećeni su popularizaciji poznavanja ustavnog prava i njegovog odnosa prema politici.

U radu sa studentima, Katedra za ustavno pravo gaji naglašeno participativni pristup. Studente se nastoji uključiti u nastavne procese te se u tom pogledu redovito eksperimentira s različitim metodama podučavanja i održavanja vježbi i seminara. Katedra je otvorena suradnji s drugim nastavnicima Sveučilišta, posebno ukoliko se njome u nastavi i znanstvenom radu promiče interdisciplinarno razumijevanje prava.

Nastavnici i vanjski suradnici

O katedri

Kolegiji u izvedbi

Ažurirano 24.09.2024.

Skip to content