Katedra za financijsko pravo

Članovi Katedre održavaju nastavu na integriranom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju prava, poslijediplomskom specijalističkom studiju Pravo europskih integracija, poslijediplomskom specijalističkom studiju Financijsko pravo trgovačkih društava, poslijediplomskom doktorskom studiju iz područja društvenih znanosti, polje pravo, preddiplomskom stručnom studiju upravnom studiju te specijalističkom diplomskom stručnom studiju javne uprave.

Također, članovi Katedre bave se znanstvenim i stručnim radom kroz sudjelovanje u međunarodnim i domaćim znanstvenim i stručnim projektima, organizaciju znanstvenih i stručnih savjetovanja te programa cjeloživotnog učenja, kao i izlaganjem na međunarodnim i domaćim znanstvenim i stručnim konferencijama i skupovima. Svojim publikacijama u vidu znanstvenih i stručnih radova članovi Katedre aktivno doprinose razvoju pravne znanosti.

Nadalje, članovi Katedre redovno su uključeni i u djelovanje radnih skupina za izradu zakonskih tekstova, saborskih odbora, državnih tijela, strukovnih udruženja i drugih organizacija na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini. Članovi Katedre kontinuirano usavršavaju svoje kompetencije sudjelovanjem u programima cjeloživotnog učenja, a svojim radom doprinose  popularizaciji znanosti, kao i povezivanju znanosti s gospodarstvom te ostvarivanju vrijednih društvenih ciljeva vezanih za područje financijskog prava i financijske znanosti.

Nastavnici i vanjski suradnici

O katedri

Kolegiji u izvedbi

Ažurirano 12.09.2024.

Skip to content