Natječaj za studentske radove

Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Poštovani  i dragi Studenti,

iza nas je godina velikih društvenih promjena. Promjene zahvaćaju i trgovačka društva i to ne samo ona gospodarski najznačajnija, koja ulaze najrazličitije procese akviziranja i restrukturiranja, već i manja, koja se prilagođavaju novim uvjetima tržišta, koristeći inovativne poslovne modele, nove oblike rada i zapošljavanja. S druge strane, država je putem različitih javno-financijskih instrumenata (npr. mjere porezne politike, direktne novčane potpore i dr.) preuzela proaktivnu ulogu u ublažavanju negativnih gospodarskih kretanja, pri čemu se posebno nastoji poduprijeti trgovačka društva. U tom okruženju, pravo društava i financijsko pravo dinamično se mijenjaju, kako na razini pravnog okvira, tako i u pogledu njegove primjene u poslovnoj i sudskoj praksi.

Zavod za pravo društava i financijsko pravo raspisuje natječaj kojim su predviđene tri nagrade za radove obranjene u kalendarskoj godini 2023.:

  • za najbolji diplomski rad na studijskom programu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Pravo Pravnog fakulteta u Rijeci, u kategoriji prava društava
  • za najbolji diplomski rad na studijskom programu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Pravo Pravnog fakulteta u Rijeci, u kategoriji financijskog prava te
  • za najbolji završni rad na studijskom programu poslijediplomskog sveučilišnog specijalističkog studija Pravnog fakulteta u Rijeci.

Cilj je Natječaja potaknuti studente da na inovativan i originalan način provedu pravno istraživanje i napišu diplomski rad, odnosno završni rad na poslijediplomskom specijalističkom studiju. U obzir dolaze sve teme koje imaju poveznicu s pravom društava, odnosno financijskim pravom, u najširem smislu te riječi, osobito cijeneći teme koje su usmjerene povezivanje pravnog istraživanja i pravne prakse.

Tekst Natječaja

Za sva pitanja obratite se na email zpd@pravri.hr  

Skip to content