Mobilnost nastavnika

Internacionalizacija je, dugoročno gledano, jedan od ciljeva Fakulteta. Prodekan za međunarodnu suradnju jednom godišnje organizira u suradnji s Uredom za međunarodnu mobilnost Sveučilišta u Rijeci informativne dane o Erasmus+ natječajima za nastavno i nenastavno osoblje s ciljem poticanja nastavnika na mobilnost, dok prodekanica za znanost redovito diseminira među nastavnicima i suradnicima informacije o natječajima za međunarodne znanstvene projekte i radionicama za podizanje kompetencija prijavitelja na takve natječaje.  

Fakultet je potpisnik velikog broja Erasmus+ ugovora, koji, u pravilu, obuhvaćaju sve studijske razine te razmjenu nastavnog i administrativnog osoblja. Trenutno je zaključen 81 Erasmus+ ugovor, s institucijama iz 24 države. + Boravak naših nastavnika u inozemstvu zabilježen je i u sklopu drugih programa (CEEPUS, SEE | EU Cluster of Excellence itd.).

Također, internacionalizacija na razini suradnika osigurava se i kroz obvezu studijskog boravaka na inozemnim istraživačkim institucijama u sklopu Doktorskog studija. Tako je u razdoblju od 2018.-2023. godine 8 doktoranada u suradničkim zvanjima na Fakultetu boravilo na 10 različitih inozemnih institucija: Sveučilištu u Grazu, Institutu za austrijsko i međunarodno porezno pravo u Beču, Sveučilištu u Mariboru, Sveučilištu u Ljubljani, Sveučilištu u Veroni, Sveučilištu Tor Vergata u Rimu, Sveučilištu u Antwerpenu, Sveučilištu Ludwig Maximilian u Münchenu, Institutu Max Planck u Hamburgu za usporedno i međunarodno privatno pravo te Institutu Max Planck u Luxembourgu za međunarodno, europsko i regulatorno postupovno pravo. Osim tijekom doktorskog studija, suradnici i nastavnici Fakulteta, nastavljaju dobru praksu kraćih i dužih studijskih boravaka na inozemnim institucijama, kao što su primjerice Max Planck instituti u Njemačkoj, European University Institute u Italiji te brojni drugi.

Suradnja na znanstvenim projektima u kojima su istraživački timovi povezani s inozemstvom je značajno porasla, budući da je PRAVRI sudjelovao i još uvijek sudjeluje u nekoliko projekata kao član međunarodnog konzorcija.

Ažurirano 17.09.2024.

Skip to content